Opslag

Viser opslag fra august, 2022
Billede
 Turist i Grønland, kapitel 2. Ilulisset. Man er ikke i tvivl om hvad de lever af. Allerede i lufthavnen med hotellernes chauffører, der står og guider ankomne gæster ud til busserne. Bymidten består mest af touroperatører, souvenirshops og cafeer og rundt om hoteller, hostels, b&bs. Men her er nu også noget at komme efter. Vi boede på B&W Hotel Ilulisset. Nyrenoveret og udbygget under coronanedlukningen. Det er godt nok flot. Enkelte design-flaws men ellers godt. Fx er safen skruet på undersiden af en bordplade, der hænger på væggen. Der skal ingenting til før den konstruktion hænger lidt i beslagene og det får døren til safen til at svinge ud hvis man ikke låser den. Badeværelset er også en anelse for kompakt til at være praktisk og rengøringsvenligt. Fin fin udsigt fra toppen, hvor der er restaurant/bar og tagterrasse. Sermermiut. Arkæologi flere tusinde år tilbage i tiden. Fin adgang med træbro hele vejen over det sårbare område og op til udsigten på kællingekløften. Et
Billede
  2+2=5 De næste 2 uger bliver exeptionelle på 2 måder. Dels kommer mine 2 børn, Andrea og Thomas til Grønland og dels skal jeg for første gang selv være turist. Sammen med dem selvfølgeligt. Det skal være en mindeværdig rejse og første dag lægger hårdt ud. Norsaq, det fly, som Air Greenland har til at dække forbindelsen med udlandet, nærmere betegnet København, gik itu. Så Andrea og Thomas' afgang fra København var forsinket 2 timer. Og Air Greenland besluttede at alle andre fly skulle vente på dem fra København, så 2 timers forsinkelse på alt. Men de kom frem. Planen var at jeg tog flyet op fra Nuuk og vi mødtes i Kangerlussuaq til en udflugt ind på indlandsisen. Det kneb lidt at være klar til udflugt kl. 13 når det forsinkede fly først landede kl. 12:35. Men vi var klar 13:15 og det var ok efter aftale med touroperatøren. Bussen var endnu mere forsinket og nogle af passagererne skulle baggage med til en overnatning inde på isen. Så det tog tid at komme ombord og komme afsted.
Billede
 Vejret i juli 2022  har været tåget, gråt og fugtigt. Kun få dage med sol og sommer. Alligevel fandt jeg lejlighed til nogle gode ture på fjorden og i fjeldet. En vens ven inviterede på ørredfiskeri ovre på nordlandet. Dejlig tur men med småregn. Ørreder fandt vi ikke men alt for mange torsk. Det er næsten ikke sjovt når de bider så hurtigt og man bare trækker den ene efter den anden i land. Så vi slap dem ud igen hele bundtet. Jeg har også været været oppe på og rundt om Lille Marlene. Endda flere gange. Jeg kan godt lige klare det hvis jeg får lov at puste og stønne med korte mellemrum på vejen op mens turen på vej ned går helt uden problemer. Jeg må nok se i øjnene at jeg ikke kommer op på Store Marlene før i næste liv. Men nogle gode billeder har jeg da samlet mig: