Turist i Grønland, kapitel 2.

Ilulisset. Man er ikke i tvivl om hvad de lever af. Allerede i lufthavnen med hotellernes chauffører, der står og guider ankomne gæster ud til busserne. Bymidten består mest af touroperatører, souvenirshops og cafeer og rundt om hoteller, hostels, b&bs. Men her er nu også noget at komme efter.

Vi boede på B&W Hotel Ilulisset. Nyrenoveret og udbygget under coronanedlukningen. Det er godt nok flot. Enkelte design-flaws men ellers godt. Fx er safen skruet på undersiden af en bordplade, der hænger på væggen. Der skal ingenting til før den konstruktion hænger lidt i beslagene og det får døren til safen til at svinge ud hvis man ikke låser den. Badeværelset er også en anelse for kompakt til at være praktisk og rengøringsvenligt. Fin fin udsigt fra toppen, hvor der er restaurant/bar og tagterrasse.





Sermermiut. Arkæologi flere tusinde år tilbage i tiden. Fin adgang med træbro hele vejen over det sårbare område og op til udsigten på kællingekløften. Et par andre tydeligt afmærkede vandreruter, lige til at gå til. Isfjordscentret har en lidt spøjs formidling. Eller anderledes. Men det er vel også begrænset hvor mange montre man kan have med isklumper J  Men den var helt fin og på trods af en græshoppesværm fra 2 små krydstogtskibe, så fandt jeg også mulighed for fordybning. Men for fulan da. Nogle af de græshopper har bare ingen anstændighed i livet. Der skal en vis portion ligegyldighed til for at sætte sig i en cafe med sin egen madpakke. Og endnu mere til at gøre det uden at købe så meget som en sodavand af cafeen. Men det passer fint med min opfattelse af hele krydstogt-konceptet og deres gæster: Nyde uden at yde. Om aftenen blev en kajak-tur desværre aflyst fordi instruktøren var kommet til skade. Vi må finde en anden i Nuuk.



Afsted til Qaqertarsuaq. Ruten sejles at en lille Targa 37. Efter min ringe mening en for lille båd til det hav, den bliver sendt ud på. Den tur var ingen fornøjelse men bliver næppe heller glemt foreløbigt. I Qaqertarsuaq sov vi på vandrehjemmet. Bestyret af hotellet og såmænd kun fordi hotellet var optaget. Det var meget lydt og med tynde vægge og døre. Jeg blev vækket en del gange i løbet af natten. Middag og morgenmad på hotellet. Hotel Disko Island. Og det er bare så meget Tisvilde at man skulle tro byen stadig hedder Godhavn. Bygningerne, den lette indretning, personalet, gæsterne, stemningen. Helt til og med kendisser, der kunne færdes uantastede. Næsten formiddag en guidet vandretur til Kuannit. De sjove basaltformationer og kvanplanter. Det gik forrygende og vi fik tid til en tur rundt om et vandfald på vejen tilbage. Vores afgang tilbage til Ilulisset var udskudt en time eller halvanden, så vi havde tid til en tur ud til udsigtpunktet i byens udkant også. Den dag endte min skridttæller på over 26.000 og det er vist rekord siden jeg anskaffede den telefon forrige år. Desværre betød forsinkelsen at vi ikke kunne nå en aftensejltur til isfjorden. Vi har i stedet købt en hvalsafari hos en anden operatør til på søndag.









I dag en 6 timers bådtur til Eqi gletsjeren. Det var tredje sejltur på 3 dage men det bliver værre endnu. Gletsjeren var en meget stor oplevelse. Der var næsten vindstille og tåge hele dagen. Tåge lå som banker, så ind imellem var der helt klart og måske endda med lidt sol for kort efter at blive gråt i gråt blot få meter væk. Vi skulle igennem et område med grødis for at komme ind til gletsjeren, men helt tæt på var vandet blankt og flot. Det knagede og bragede i isen men der faldt kun små stumper af og selvfølgeligt når kameraet vendte den anden vej. Men lidt var vi da heldige at fange.








På vejen tilbage til Ilulisset et kort stop ved et vandfald hvor skipper hentede frisk vand til os.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog