En fisketur 

Hvad er det som man har særligt gode muligheder for i Nuuk? Altså ud over vintersport, som jeg ikke lige har smag for. Det er noget med gåture i fjeldet og jeg får gået rigtigt meget. Det skriver jeg mere om senere. Så er det noget med jagt på sæl og rensdyr. Det kræver skib og riffel. Jeg har ingen af delene og selvom skydevåben er nemme at få fat i, så bliver det foreløbigt ved tanken. Skib er en drøm. Om frihed og eventyr. En nødvendighed lige meget hvad man vil lave, der ikke er i Nuuk selv. Jeg læser salgsannoncer og savler. Hver eneste uge. Når der en sjælden gang er et skib til salg, der ligger indenfor min økonomi, så er der nok også en grund til at det var så billigt. Jeg ser lige tiden an og håber der dukker en anpart op eller noget lignende.



I dag vil jeg skrive om en fisketur. I en af de mange flyttekasser, jeg havde stående i hjørnerne af lejligheden i Tibirke, var mit gamle fiskegrej. Det kom med herop som noget af det eneste. Det har ikke været brugt i måske 30 år men det virkede så naturligt at det skulle med til Nuuk. Der manglede en stang og sådan en fandt jeg til kr. 600. Et par blink til 38 stykket, frisk line og lidt andre småting. Knap 1.000 i alt. Så afsted med kaffe på termokanden. En tidlig søndag morgen tog jeg første bus ud mod lufthavnen og den nordlige kyst. Godt, langt væk fra chokoladefabrikken aka udledningen af spildevand. Jeg gik langs kysten og kastede lidt hist og pist. Så fandt jeg det rigtige sted. Der var bid på første kast. Og på andet. Og på tredje, men den smuttede af krogen. Nå men 2 fine torsk a 2-3 kg hver. Lidt berøringsangst for at slå dem ihjel men det overvandt jeg. Og så tog jeg den grove del af rensningen med det samme. Af med hoved og ud med indvolde. Spøjs fornemmelse at måger og krabber ikke slås om det som de ville gøre i Danmark. Her var der bare helt stille og harmoni mens små isterningerne flød forbi få meter fra kysten. Jeg havde fået skåret fingrene lidt undervejs og mistet et par blink til bundbid men værst af alt, så var kaffekanden tom, så jeg vendte hjemad ved frokosttid. Dejlig tur udendørs men en hulens gåtur før jeg fandt frem til et busstop. Hjem og pakke ud, og så skulle de 2 torsk fileteres. Jeg har selv set på youtube hvor nemt det er og købt både skarpe knive og en skærehandske, så jeg kan have alle 10 fingre også bagefter. Skære, skære, skære og af med skindet og så lå der fint, skært torskekød. Vel cirka 200 gram vil jeg tro. Startede med små 5 kg torsk J.  Og det har altså kostet anskaffelse af en del udstyr samt tab af et par blink af kr. 38 stykket. Hvorfor er den pris så vigtig? Fordi jeg dagen efter så hele torsk på 2-3 kg i frysedisken hos Brugseni for kr. 28 stykket. Ja, stykket ikke engang per kilo. Spare på husholdningsbudgettet? Øhhh, nej. Og hele turen var faktisk ikke så sjov. Nu er jeg klar hvis nogen skulle finde på at invitere mig, men jeg tager nok ikke afsted igen på eget initiativ.

 


Kommentarer

  1. Fedt, så kan jeg se det er der jeg skal have Alma med på fisketur. Vi var i en put an tak sø i aug. men de smagte af mudder, så det er ret spild af fisk. Men sjov oplevelse for børnene, for der var gevinst.

    Økonomien går nok aldrig på, specielt med arbejdstid, men derfor kan det være meget sjovt. :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog