Kendis magnet.

Nuuk må være en kendis magnet. Jeg har da aldrig oplevet sådan en perlerække af gæster kendt fra medier, politik, underholdning mm. Grønland er meget i fokus så det er egentligt ikke så underligt. Man kunne blive helt star-struck. Også selvom man betragter sig selv som u-snobbet.  Må nok erkende at jeg har kolleger, der er mere u-snobbede end jeg.

I en klasse for sig selv har vi hendes majestæt dronningen. Det er ingen hemmelighed at hun fornyligt besøgte Grønland, så hende kan jeg roligt sætte navn på. Med et entourage på 10 personer bestående af jægermester, hofdamer, PET m.fl. indtog hun Nuuk et par dage i starten af oktober. Bl.a. for at deltage i vielsen af Grønlands nye bisp. Og til den begivenhed kom der 9 andre bisper. Fra Danmark, Slesvig, Færøerne og Island. Plus knap 30 præster fra hele Grønland. Flot, flot optog at se dem gå til kirken i fuld ornat. Også lidt imponerende for det var småkoldt den dag og der er ikke meget varme de sorte præstekjoler. Kun et lille udsnit af gæsterne er med på billedet her fra foyeren.


Ravne.

Ravne er for Nuuk hvad duer er på Rådhuspladserne i de fleste danske byer. Dog knap så talstærke. Her er meget få dyr. Jeg ser nogle få hunde. Ikke slædehunde. Det er arbejdsdyr og de bliver kulrede i hovedet, hvis de holdes som skødehunde. For at beskytte racen må de kun holdes nord for polarcirklen. Deroppe, hvor man også har is nok til at holde dem beskæftigede. Så de er ikke i Nuuk. Her er heller ingen katte. På gaderne i hvert fald. Måske nogle inde-katte, men dem ser jeg ikke så meget til. Her er også måger. Et par forskellige arter af dem. Det er jo en havneby. Men når man tænker på at der er fjord og havn hele vejen rundt om byen, så er her ikke ret mange måger. Sammenlignet med hvad der kan være i en Dansk havn.

Men så er her ravne. Store, sorte fugle og de er overalt. Skulle du være et sted i byen uden ravne – så er det fordi du ikke har kigget grundigt nok. De ER der. De følger med i alt, hvad der foregår. Ser alt.

 


Ergo.

De 2 facts kombineret gør at der må være betydeligt mere ”Se og hør” over Valhalla end hvad jeg ellers troede. Hugin, Mugin og alle deres ravne-fætre rapporterer til Odin om masser af kendisser. Det rene paparazzi skrevet med runer. 😀

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog