Hvalsafari på fjorden.

Jeg var på udflugt kort efter jeg ankom til Nuuk. Og så var jeg på juleferie i Danmark. Ellers har jeg ikke været udenfor byen i næsten 10 måneder. Hvis man ikke har egen jolle, så kommer man ikke ret langt. Så jeg købte plads på en hvalsafari i går. Det er ikke billigt. 950,- for 3 timer. Vi var 9 passagerer og 4 af os bor i Nuuk. Fandt vi ud af ved at snakke lidt sammen undervejs. De andre fastboende havde familie eller venner på besøg fra Danmark og så var der én enkelt turist på egen hånd. Det var faktisk lidt hyggeligt. På båden var også bådføreren og en guide.







Vi tøffede rundt i nogle timer mellem pragtfulde fjelde, der stadig har sneklatter hist og pist. Vejret var ok sammenlignet med dagene før, men stadig så koldt og blæsende at hue og vanter var en god hjælp når man gik udendørs på båden. Fin tur men… ingen hvaler. Der har ellers været jævnlige meldinger om hvaler i fjorden i ugevis. Næsten dagligt. Men lige den dag, hvor jeg både har fri og investeret i en udflugt, gemmer de sig. Øv. Jeg prøvede at mobilisere al min positive ønsketænkning og stirre intenst ud over fjorden, men det hjalp ikke.

Guiden plukkede et par søpindsvin af en fjeldside og vi fik smagsprøver. Dejligt friskt, salt og sødt på samme tid. Men der skal godt nok en mængde søpindsvin til hvis man skulle have et helt måltid.





Nej, der er så godt som ingen iskosser på billederne. Det skal være lidt varmere i vejret før de brækker af gletcherne.

Her til morgen læser jeg så i facebookgruppen whalespotters in Nuuk at der blev set hvaler få timer efter at vi kom i land. Nede i Sana bugten, sgu. Det er helt, helt tæt på byen og jeg kan gå derned fra min lejlighed på 5-10 minutter.

Vejret

Vi er i de allersidste dage af maj og temperaturen er stadig lige omkring nul. Der er jævnligt overskyet og med lidt snefald. Set over en længere periode smelter snedriverne stille og roligt men er ikke helt væk. Det er kun en uge siden vi sidst havde storm men lige her og nu trænger der lidt solskin ned igennem skyerne.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog